Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Vaš spletni brskalnik na računalnik shrani majhne datoteke z besedilom in vam z njihovo pomočjo zagotavlja bolj prijazno in varno uporabo spletne strani. Piškotki se večinoma uporabljajo za shranjevanje uporabniških nastavitev in raznih drugih informacij (npr. vsebina nakupovalne košarice v spletnih trgovinah, nastavitve predvajalnikov multimedijskih vsebin, podatki za delovanje zemljevidov Google Maps, parametri kontaktnih obrazcev, itd.). Pogosto se uporabljajo tudi za pomoč pri anonimnem analiziranju prometa na spletni strani tako, da posredujejo anonimizirane informacije zunanjim storitvam, kot je npr. Google Analytics. Praviloma piškotki izboljšajo uporabniško izkušnjo in so eden izmed osnovnih gradnikov spletnih strani, kot jih poznamo danes.

Piškotki na tej strani

Na tem spletnem mestu se uporabljajo lastni piškotki, ki zagotavljajo delovanje storitve in neinvazivni piškotki tretjih oseb. V primeru slednjih, tretje osebe shranjujejo piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje storitev in podatke izključno za našo lastno uporabo. Spletna stran ne uporablja t. i. “invazivnih” piškotkov, ki bi se uporabljali za zbiranje (in posredovanje) podrobnih podatkov o uporabnikih, oglaševanje, trženje ali v druge namene, ki bi pomenili poseg v zasebnost uporabnikov. Tretje osebe lahko obiskovalcem, ki so prijavljeni v njihove storitve, namestijo tudi dodatne piškotke v skladu z njihovimi pogoji uporabe storitve, na katere žal nimamo vpliva, niti jih ne moremo nadzirati. V tabeli spodaj so navedeni piškotki, ki se lahko namestijo vsakemu obiskovalcu.

Piškotek Trajanje Namen
PHPSESSID seja Shranjevanje sej med posameznimi zahtevami.
__utma 2 leti Statistika obiska in uporabe spletne strani.
__utmb 30 minut Statistika obiska in uporabe spletne strani.
__utmc seja Statistika obiska in uporabe spletne strani.
__utmz 6 mesecev Statistika obiska in uporabe spletne strani.
PREF 10 let Delovanje YouTube predvajalnika.
VISITOR_INFO1_LIVE 8 mesecev Delovanje YouTube predvajalnika.
YSC seja Delovanje YouTube predvajalnika.
demographics 18 mesecev Delovanje YouTube predvajalnika.
use_hitbox seja Delovanje YouTube predvajalnika.
NID 6 mesecev Delovanje zemljevida Google Maps.
PREF 2 leti Delovanje zemljevida Google Maps.
comment_author_* 2 tedna Pomoč pri oddaji komentarjev.
comment_author_email_* 2 tedna Pomoč pri oddaji komentarjev.
catAccCookies 1 mesec Nastavitve obvestila o piškotkih.

Onemogočenje piškotkov

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

Več o piškotkih in tem, kako jih izklopiti, si lahko preberete na www.aboutcookies.org. Podrobnejše informacije o piškotkih so na voljo tudi v priročniku informacijske pooblaščenke.

Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene.